Teelt
KA-TEELT.jpg

Tuinderij Klein Alma is een zelfoogsttuin aan de rand van Bedum. De tuinderij werkt volgens het CSA-principe: Community Supported Agriculture oftewel gemeenschapslandbouw. Dit houdt in dat je je verbindt met de tuinderij door een oogstaandeel te kopen voor één heel seizoen. Daarvoor kun je wekelijks jouw deel komen oogsten. Zo weet je waar jouw groente groeit, je kent de tuinder en na een poosje wordt het ook een beetje jouw tuin. Boer en burger dragen samen de lasten en delen de lusten.

Op tuinderij Klein Alma wordt milieuvriendelijk gewerkt. Alles wat we inkopen (zaden, plantgoed, compost etc.) is van biologische oorsprong, maar we hebben zelf geen Skal-keurmerk. Verder werken we zoveel mogelijk aan een gezond evenwicht ondergronds en bovengronds. We gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. We werken aan een gezonde bodem door het bodemleven te stimuleren. Om de biodiversiteit te vergroten hebben we een haag aangeplant van inheemse bomen en struiken. Jaarlijks zaaien we diverse bloemenstroken voor bijen en andere insecten. De komende jaren zullen de in 2019 aangeplante fruitbomen in productie komen.
Wil je daar meer over weten: vraag het ons!

Oogstaandeel of pakket

Deelname aan een gemeenschapstuin is meer dan alleen 'groente halen'. Je draagt bij aan een gezonde landbouw en lokale economie. En je geeft jezelf een wekelijks uitje in de buitenlucht!
Ons oogstseizoen duurt zo'n 30 weken waarin je gemiddeld 5-6 groentes per week oogst. Vollegronds groenteteelt is afhankelijk van weersinvloeden en andere omstandigheden. Dit betekent dat er wel eens wat mis gaat of dat iets overvloedig uitpakt. De ervaring leert dat het in het grootste gedeelte van het seizoen zeker 7-8 groentes per week zijn en vaak is de keuze uit een nog groter aanbod.

Wij leveren ook vers geoogste Groentepakketten en op bestelling onbespoten boeketten bloemen.

Over mij

aukje-ava.jpg
Tuinderij Klein Alma is een initiatief van mij, Aukje Stoffelsma. In 2019 rondde ik mijn opleiding aan de Warmonderhof, school voor biodynamische tuinbouw, af en begon ik deze zelfoogsttuin in Bedum. Ik werk samen met mijn man Stefan, vrijwilligers, stagiaires en oogstdeelnemers.

Volg ons

Volg Tuinderij Klein Alma op Facebook.

Vragen?

Grote kans dat je nog vragen hebt.

Mail naar: info@kleinalma.nl

Bel: 06 4169 5789
(op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur)

Elke zaterdagochtend van begin april tot eind september hebben we tussen 10.00 en 12.00 uur Open Tuin. Wil je op een ander moment langskomen, maak dan een afspraak.

Meer info